jueves, 17 de abril de 2008

NOTICIES DE BEISBOL I SOFTBOL...

Noticies d'àmbit Català
A finals del passat mes de març, es van iniciar les Lligues Catalanes de Beisbol i Softbol, amb la participació més alta de les últimes dècades. Durant les primeres jornades s'ha pogut veure la bona projecció d'alguns equips de base i la bona salut que respiren els nostres esports. Els números parlen per si sols i aquest any en son trenta els equips de beisbol que participen a les competicions catalanes, repartits en les categories que van des dels més petits (alevins), fins als més veterans (sèniors). En softbol, aquest any l'esport de base es la gran aposta d'aquesta federació, que vetllarà per que els equips disfrutin d'una nova competició, el Campionat de Catalunya Infantil que amb la participació de sis equips i sumant els quatre de l'Open (cadet i juvenil) i els dos equips sènior, sumen un total de dotze, tot un rècord que cal mantenir i millorar en els propers anys. La incorporació de nous equips es centra en el softbol, a on les escoles sembla que hi mostren especial interès, el Club Esportiu Thau, l'AMPA Vicenç Ferro i l'AMPA Doctor Trueta juntament amb la creació del Club Softbol Viladecans i el retorn de les esperades seccions de softbol del CBS Gavà i del CBS Sant Boi. Cal destacar que aquest augment es deu a l'esforç de les directives i famílies que fan un gran esforç per mantenir aquests equips als clubs. Aquest any la FCBS aporta per segon any consecutiu una subvenció als lcubs amb boles per jugar les competicions catalanes, la marca escollida per aquesta temporada es Benson de l'empresa de material esportiu FORELLE
A nivell de promoció, els clubs catalans, fan bones les seves activitats i tot i que els resultats no son mai els esperats, l'empenta amb que treballen es digne d'elogi. Alguns dels clubs opten per contactar amb escoles properes al terreny de joc, d'altres realitzen jornades aprofitant les festes de la ciutat i alguns fins i tot s’atreveixen amb una lliga escolar. El proper mes de setembre es complirà un any des de la creació del Túnel de Bateig Inflable, que amb l'ajut de la UFEC i del Consell Català de l'Esport ha estat una de les eines més utilitzades pels clubs de cara a poder promocionar l'esport. Fins a dia d'avui s'han comptabilitzat fins a 16 sortides d'aquest túnel, repartides entre els següent clubs: Sant Boi, FC Barcelona, Gavà, Projecte, Manresa i properament el Viladecans.
En aquest apartat, LA PROMOCIÓ, la FCBS intentarà que aquest any els clubs rebin el màxim recolzament, per tal de poder fer les activitats previstes per cada un d'ells amb les condicions necessàries i per tant no haver de patir per arribar als objectius marcats pel propi club.La FCBS, també te com a objectiu per aquest 2008 crear una lliga de Softbol Masculí. Els equips participants es reuniran en els propers dies, per reglamentar aquesta lliga i veure quines possibilitats reals hi ha de fer-la amb les condicions que estableix la Federació Catalana. Es preveu que la lliga tingui una participació de fins a sis equips d'arreu de Catalunya (Vilafranca, Tarragona, Reus, Hospitalet, Lleida i Barcelona).
Els torneigs que organitzen els clubs, sembla ser que aquest any prenen protagonisme i cada vegada son més internacionals. Els de Gavà al mes de juny i Sant Boi al mes de Juliol, son els qui desperten més interès de cara a clubs de França, Italia i Holanda.
Gavà i Projecte participen a Torneigs internacionals, el primer d'ells ho va fer el passat mes de març a Pineuilh a on va quedar en la sisena posició, enfrontant-se a la Selecció Navarra, Selecció Aquitania, Selecció Madrilenya, Montigny i Pitcher's Pineuilh. El Projecte per la seva part participarà al Torneig PONY, a on s'enfrontarà a varis equips de l'est d'Europa i el campió podrà accedir al Mundial Femení Fastpitch.
Aquest any la FCBS no realitzarà el ja habitual Torneig Internacional Ciutat de Barcelona, ja que aquest Torneig es subvencionat per l'Ajuntament de Barcelona i en una reunió entre les dues institucions, es va arribar a un acord en fer-ho bianual, tal i com ja fan altres categories esportives.

Noticies d'àmbit Nacional
Un any més els equips catalans tornen a ser la base tant de les lligues nacionals, com dels campionats d'Espanya per concentració. FC Barcelona, Sant Boi i Viladecans en beisbol i Viladecans i Hèrcules en softbol seran els representants catalans a les lligues nacionals. En campionats d'Espanya, els representants seran els següents:
Beisbol: CE Aleví (amb màquina): FC Barcelona i Sant Boi. CE Infantil: Sant Boi, Viladecans i FC Barcelona. CE Cadet: Gavà, FC Barcelona i Sant Boi. CE Juvenil: Viladecans, Sant Boi, Gavà i FC Barcelona.
Softbol: CE Infantil (amb màquina): Projecte, Gavà i Viladecans. CE Cadet: Projecte. CE Juvenil: Hèrcules i Projecte. Fase Final Ascens a DH: Projecte (es l'únic equip inscrit en tot el territori nacional).
Les seleccions catalanes aquest any participaran en els dos campionats d'autnoìmques infantil i cadet de beisbol. El primer d'ells repeteix seu i es farà a Gandia durant el pont de l'1 de maig, en aquests moments s'està fent la Preselecció de jugadors que compondran la definitiva Selecció Catalana, que repeteix amb el Manager Javi Sevilla i el nou Coach Eric Segura i el segon es farà al mes de setembre a Catalunya i la organització recau en la FCBS, que també aquest any albergarà el Campionat de Softbol Infantil amb màquina i el Campionat d'Espanya Juvenil (Serie A i B). En softbol s'età a l'espera de la confirmació del Torneig "Mujer y Deporte", que organitza la RFEBS.
La selecció nacional juvenil, s'endú tres jugadores de l'Hèrcules per participar al Torneig Internacional "Hugo Beart" d'Amberes (Belgica), les selccionades son: Cristina Agustí (Catcher), Bárbara Encinas (Utility) i Sara Gómez (Infield), les tres viatjaran el proper 9 de maig i tornaran el dia 12. Les tècniques catalanes que acompanyen a l'equip dirigit per "Beto"Sánchez, son, Sónia Guerrero i Noelia Omedes.
Noticies d'àmbit Europeu
Els representants catalans a les competicions europees ja tenen rivals i grups. El Viladecans de Softbol jugarà a Praga de l'1 al 6 de setembre contra el Fiorini Forli i Legnano (Italia), Terrasgovels (Holanda), SK Joudrs Prga (Rep.Txeca), Carrousel (Russia), Brasschat (Belgica), Sharx (Austria), Tornado Manheim (Alemanya) i Skovde Saints (Suècia). El FC Barcelona ho farà el proper mes de juny del 18 al 22, contra Draci Brno (Rep.Txeca), Nettuno (Italia), Karlovac (Croacia), Neptunus (Holanda), MGPY-Syos-42 (Russia), Legioneries (Alemanya) i Templiers (França). En softbol el format serà el mateix de cada any, pero en beisbol aquest any les coses canvien, perque hi han dos grups (en l'altre hi participa el Marlins de Tenerife com a campió de la passada lliga nacional), els dos millors de cada grup hauran de disputar-se el proper mes de setembre un final a quatre (FINAL FOUR EUROPEA), que es celebrarà a Barcelona, a l'estadi Carlos Pérez de Rosas. L'organització d'aquesta competició recau en la RFEBS, que obtindrà el recolzament de la FCBS.
Catalans als Try Outs per accedor a l'Acadèmia de Beisbol de la MLB (Italia el proper mes d'agost), aquests son: OSCAR JIMÉNEZ (Pitcher - Hèrcules L'Hospitalet/Blume), DANIEL MATÍAS (Pitcher - Sant Boi/Blume), DAVID ALBADO (Pitcher - Viladecans/Ex-Blume), ERIC SEGURA (Catcher - Viladecans). Tots ells viatgen a Tolousse el proper 30 d'abril per intentar accedir a l'acadèmia, per on ja han passat jugadors com Jorge Balboa (FC Barcelona) i Pau Sancho (San Diego Knights).

Noticies Internacionals
Barcelona acollirà el proper any 2009, la primera fase d'un dels grups del Mundial de Beisbol. La RFEBS ho va demanar i juntament amb Praga, Moscú, Regensburg i Estocolmo, serà l'encarregada d'un dels grups de la primera fase. La fase final a on ja nomes quedaran 16 dels 20 inicials, s'ho jugaran tot per entrar entre els 8 primers que participin a l'última ronda a Roma, a on es preveu construir un nou estadi, semblant als de les Grans Lligues Americanes (MLB).

No hay comentarios: