martes, 9 de septiembre de 2008

FINAL FOUR EUROPEA DE BEISBOL

Barcelona proclamarà el millor club d’Europa

WEB OFICIAL: http://finalfourbaseball08.wordpress.com/

El millor beisbol de clubs d’Europa està a Barcelona aquest cap de setmana amb la celebració de la Final Four de la Copa d’Europa, màxima competició continental de clubs, que per primera vegada es disputa en aquest format i que neix amb la voluntat que la capital catalana sigui seu permanent.

L’Estadi Carlos Pérez de Rozas és escenari d’aquesta competició que enfronta els 4 millors clubs europeus de 2008: FC Barcelona (ESP), BBC Montepaschi Grosseto (ITA), Danessi Café Nettuno (ITA) i T&A San Marino (RSM).

El FC Barcelona arriba a aquesta cita després d’haver guanyat, per segona vegada consecutiva, el títol europeu (antiga Copa d’Europa CEB), precisament derrotant els italians del Nettuno, també present en aquesta cita europea. Els blaugranes han tornat a fer una gran temporada havent tancat la lliga de Divisió d’Honor en segona plaça lluitant fins la darrera jornada amb el Marlins de Tenerife. Els homes d’Aldo Tarife, que també disputaran en breu la Copa del Rei, també tenen en el palmarès d’enguany el títol del Campionat de Catalunya.

El T&A San Marino, rival del Barça en la segona semifinal, continua eufòric després d’imposar-se fa uns dies al Play Off final de l’Italian Baseball League en una sèrie espectacular al millor de 7 partits. El campió de la lliga italiana va ser tercer en l’European Cup.

El BBC Montepaschi Grossetto, campió d’Itàlia en quatre ocasions, és una de les novenes amb més tradició en el beisbol europeu. El sotscampió d’Europa, va perdre la final davant els holandesos del Corendon Kinheim per la mínima, i arriba a Barcelona amb l’etiqueta de favorit tot i que en el seu campionat domèstic només ha estat semifinalista.

El Danessi Café Nettuno haurà de recuperar-se del cop moral que ha patit després de perdre la final de lliga italiana en un Play Off duríssim davant el San Marino. Els italians van ser els rivals del Barça en la final europea de Regensburg, perdent-la per la mínima, 11-12, en un dels partits europeus més memorables que es recorden.

Dissabte al matí es disputarà la primera semifinal, duel italià, entre el Danessi Café Nettuno i el BBC Montepaschi Grossetto (11h.).

L’altra semifinal la jugaran el FC Barcelona i el T&A San Marino dissabte a la tarda (18:30h.). En els prolegòmens d’aquest partit la Federació Catalana de Beisbol i Softbol retrà un homenatge als integrants catalans de la Selecció Espanyola Sots’21 que recentment s’ha proclamat Campiona d’Europa. Els guardonats són Òscar Román, Pau Sancho, Emmanuel Febles i Jonathan García (FC Barcelona), Joan Albert Fernández i Eric segura (CB Viladecans) i Òscar Jiménez (Hèrcules L’H) els tècnics Xavier Civit i Fèlix Cano.

La Final Four “Barcelona 2008” es tancarà diumenge amb el partit pel 3er. i 4rt. Lloc (10:30h.), i amb la gran final prevista per les 17:30h.

No hay comentarios: