lunes, 20 de diciembre de 2010

CATALANS A USA - Andrés Gimeno, Roser Jonás i Lluis Bedia

Aquesta temporada, la representació catalana als Estats Units d'Amèrica, serà una vegada més molt interessants.


Canvi d'aires però un objectiu...el Beisbol - ANDRÈS GIMENO
En el punt més alt hi trobem a Andres Gimeno qui comença el seu camí a un nou centre acadèmic a Colby Community College Trojans, desprès de passar per Centralia Illinois (entrevista de la FCBS al 2009) . Aquesta nova etapa persegueix un somni de poder millorar i arribar el més amunt en el beisbol americà. Andres, va sortir de les files del FC Barcelona i va passar els seus últims anys escolars a la Blume d'Esplugues, el seu progrès al montícle sumat a l'esforç ha estat el seu gran valedor per poder estar a l'equip dels Trojans on un altra jugador de terres navarres ja hi va poder fer els seus primers passos com a short stop, Aritz García una de les promeses del beisbol estatal i que continua amb la Universitat de San Francisco.


El softbol català també arriba - ROSER JONÁS
La primera jugadora de softbol que arriba als Estats Units es Roser Jonás la jove llançadora esquerrana s'aventura a un viatge a l'estat de Califòrnia (Los Gatos) i formarà part de l'equip Diamonds Mize Fastpitch. Roser ha estat formada al Club Projecte Softball de Gavà i la pitching coach de l'equip Mariah Fike va aconseguir el contacte per a fer realitat el seu somni americà. Desprès d'uns mesos allà, sembla que el fet d'entrar a l'equip està essent un alicient molt bó per Roser, que lluirà el número 25 i que a més de lluitar un lloc a la goma de llançar també ho farà des de la primera base i l'outfield.



Un altre jugador Blume als Estats Units - LLUIS BEDIA
Aquesta serà la seva primera temporada als Estats Units i ho farà a l'estat de Califòrnia (Santa María), al High School Ernest Righetti. Lluís espera poder ser un Warrior jugant la primera base o l'outfield fent fort el seu poder la bat. La seva formació lligada al FC Barcelona l'ha permès veure la possibilitat d'estar als Estats Units, tot això lligat a que la tradició de la seva família ha estat la d'enviar a tots els fills un any a estudiar anglès.


Els antecedents catalans han estat uns quants. A nivell de jugadors professionals, Xavier Civit va estar 6 anys a terrese americanes, amb els ja desapareguts Montreal Expos i els Atlanta Braves amb un total de 189 partits (145 com a llançador - veure estadístiques), també el va seguir en el somni americà el llançador esquerrà Manu Olivera qui va estar a l'organització dels Florida Marlins (77 partits arribant a doble AA). Manu segueix vinculat al beisbol i juga una lliga del sud de Florida amb un equip ple de jugadors exgrans lligues. Anterior va debutar a les lligues menors, Pedro Valarezo un altra prospecte català, qui va poder fer el seu debut encara que nomès va estar 6 partits amb els Rangers de Texas a l'any 1988. (veure estadístiques)

El pioner a nivell acadèmic va ser Joan García qui va estar un dels millors outfields de l'estat espanyol, desprès d'estar 9 anys als Estats Units, 6 d'ells estudiant a San Diego University, a l'equip Toreros. El van seguir Òscar Roman, Pau Sancho i José Carreras tots tres mantenen contacte amb el beisbol, el primer d'ells ha estat pare del seu fill Austin, els altres dos jugaran aquesta temporada amb l'equip de Divisió d'Honor del FC Barcelona.

No hay comentarios: